Şanlıurfa'da 3500 Kişi Alınacak

27 Şubat 2017 12:50

Şanlıurfa’da, İŞKUR aracılığıyla 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 3 Bin 500 kişi işe alınacak.Uğur BUDAK'ın haberi.  
Şanlıurfa’da, İŞKUR aracılığıyla 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında devlet kurumlarında 6 aylığına çalıştırılmak üzere 3 Bin 500 kişi alınacak.

UĞUR BUDAK

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından 6 aylık geçiciçi işlerde çalıştırılmak üzere 3 Bin 500 kişi alımı için başvurular başladı. Şanlıurfa’da bugün başlayan başvurularda, binlerce kişi sbaahın erken saatlerinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğüne giderek uzun kuyruklar oluşturdu. 3 Mart’a kadar sürecek olan başvuruların ardından kura çekimi yapılacak. Kura çekiminin ardından ismi belirlenen 3 Bin 500 kişi, Şanlıurfa’daki 12 ilçe belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Orman Müdürlüğünde 6 ay boyunca çalışacaklar. Sadece 35 yaşüstü kişilerin müracaatları alınırken, Müftülük için yaş sınırının aranmadığı öğrenildi.


Ardan: Başvurular 5 gün sürecek

İŞKUR İl Müdürü Sait Ardan, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, bugün itibariyle Toplum Yararına Çalışma Programın müracatlarının başladığını anımsatarak, “Müracatlar 5 gün sürecektir. Bununla ilgili Şanlıurfa’da 3 Bin 500 arkadaşımızı istihdam edeceğiz.

Müracatlarımız yapıldıktan sonra gelecek hafta içerisinde tüm ilçelerimizde ve merkezimizde noter huzurunda kura çekilecek. Sosyal medyada hem de kamuoyunda son günlerde listelerin hazırlandığı veya farklı şekillerde isimlerin belirleneceği ile ilgili iddialar ortaya atılıyor. Bunlar tamamen asılsız iddialardır. Herşey şeffaf bir şekilde yapılacaktır, çekilişler noter huzurunda yapılacaktır” dedi.

Çekilişlerin gelecek hafta yapılacağını vurgulayan Ardan, “Çekilişin ardından belirlenecek isimler, 15 Mart itibariyle işlerine başlayacaklar. Erkeklerde 35 yaş şartımız bulunuyor. 35 Yaşüstü erkekler bu programdan yararlanacak ancak bu şart müftülük için geçerli değil. Müftülükte 35 yaş şartımız yok ve bayanlar ile engellilerde de hiçbir şartımız yok. Bu projeyi başlatan genel müdürümüze, sayın bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Urfastar