Dr.Keşküş URFAPRESS'e Konuştu

27 Şubat 2017 08:13

Mehmet Akif İnan Eğt. ve Arşt.Hastanesi Başhemi Keşküş,Urfapress'ten arkadaşımız Necdet Karadeniz'e konuştu:Artık oradada varız.. 
N.K:Ş.Urfa Devlet Hastanesi Başhekimi İ.Halil Keşküş ile beraberiz. Karaköprü’de devlet hastanesi yok. Bunun için sanırım bir hizmetiniz var. Anlatır mısınız?

İ.H.K: Karaköprü’de Kamu Hastaneler Birliği bağlantılı devlet hastanemiz yok. Bir kaç yer aradık ama baktık ki en güzel yerimiz kendi yerimiz olduğunu anladık. Burası kamu hastaneler birliğine bağlı bir devlet binası zaten. Buranın bir katını biz kendimize aldık. Kullanıma açtık. İhtiyaç olursa daha da açılacağız. 9 polikinlikle hizmet vereceğiz. En çok hizmet talebi olan 2 Çocuk Uzmanı,1 Kadın Doğum Uzmanı, Kadın Doğum uzmanı az çünkü hem Urfa’da genel olarak Kadın Doğum Uzmanı sayısı az hem de binamız zaten çok yoğun, 2 Dâhiliye Uzmanı,1 Kulak Burun Boğaz uzmanı, 1 Göz Uzmanı,1 Fizik Tedavi Uzmanı ve 1 Göğüs Uzmanı olmak üzere 9 polikinlik ve tam teşekkürlü bir laboratuvar. Burada her şeyi çözeceğiz. Ana binaya sevk etme durumu olmayacak. Beklediğimiz potansiyel 1200 civarı. Tüm Karaköplüler’e ve Urfalılar’a hayırlı olur. Hilvan’dan, Maşuk’tan bütün vatandaşlarımızı burada ağırlıyoruz. Ahmet Sünger hocamız da buranın sorumlusu. İhtiyaç halinde hekim sayısı ve hizmeti çeşitlendireceğiz.

N.K:Hemşire ve yardımcı eleman eksikliği hakkında ne dersiniz?

İ.h.k: 600 hemşiremizin ataması yapıldı. Soruşturmaları bitince mayıs ayı gibi gelecekler.250 tanesi merkez de, diğerleri ilçede hizmet verecekler. Burada yataklı servis olmadığı için hemşire eksikliğini biz tolore ederiz. Burada kan alma, EKG çekme gibi basit işlemlerimizi çok profesyonel hemşirelerimiz çalışıyor burada. Urfa büyükşehir belediyesi, ana binamızda yeni bir polikinlik açılıyor.

N.k:teşekkür ederiz hocam.

İ.H. K:BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ.