UNDP Büyükşehirle İmzayı Attı

25 Kasım 2016 07:43

İşbirliği protokolü,Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ve GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil tarafından imzalandı. 

Türkiye'deki en fazla Suriyeliyi misafir eden şehri olan Şanlıurfa'ya Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Direktörü Caludio Tomassi başkanlığındaki heyet; Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen 'Şanlıurfa Altyapı İhtiyaç Analizi ve Planlama Desteği' değerlendirme toplantısına katıldı.


 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kentin Altyapı ihtiyaç Analizi ve planlama desteği içerikli sunumlar yapıldı. Şanlıurfa'nın demografik yapısı, sosyo-kültürel yapısı ve ekonomisi hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Açar, Şanlıurfa ve Büyükşehir Belediyesi olarak Suriyeli Misafirlere sonuna kadar kapılarını açtıklarını ifade ederek, ensar olmanın yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirti.


 


Yaklaşık 550 bin Suriyeli misafirin yaşadığı Şanlıurfa'da Alt Yapı İhtiyaç Analizi, Ulaşım, İtfaiye hizmetleri gibi bir çok alanda Planlama ve fon kaynakları desteği sunacak olan UNDP Yönetim Ekibi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde programın sunumunu yaptı.


Gerçekleştirilen toplantıda; Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcıları Mahmut Kırıkçı, Emin Yeşiltaş, ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us ve daire başkanları, Türkiye Direktörü Caludio Tomassi başkanlığında UNDP yönetim ekibinden ise, Portfolio Ozan Çakmak, Berna Beyazıt, Pelin Rodoplu, McKinsey Danışmanlık firması ekibi, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz'ün yer aldığı bir oturum ile değerlendirme çalışması ve orta vadeli işbirliği olanaklarının görüşüldü.


 


Ayrıca Japon Hükümeti tarafından finanse edilen ve UNDP ile GAP BKİ işbirliğinde yürütülen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirilecek belediye yatırımları için karşılıklı sorumluluk ve yükümlülüklerin belirlendiği işbirliği protokolü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ve GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil tarafından imzalandı.