30 Ağustos Şanlıurfa'da Kutlandı

30 Ağustos 2016 12:14

94. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Şanlıurfa’da Şehitlik Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.  

94. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Şanlıurfa’da Şehitlik Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. 


Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, kaymakamlar, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları ile askeri ve idari personelin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarının okunmasının ardından Şehitlikteki tören çelenk sunumunun ardından sona erdi. Kutlamalar Valilik’te yapılan tebriklerin kabulüyle sona erdi. 


Tebrikleri kabulünün ardından vatandaşların bayramını kutlayan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “30 Ağustos Zafer Bayramımızı gösterdiği şanlı kahramanlık ile Şanlı unvanını alan ilimizde coşkuyla birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Bu bayramlar bizim için hem bu günlere gelmemizi temin eden, bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan kılıp bize emanet eden ecdadımızı ve şehitlerimizi anmak için bir vesiledir. Hem de çocuklarımıza vereceğimiz milli şuur bilincine vesiledir. Geçmişimizi kesinlikle unutmayacağız, gelecek için de çok büyük hedeflerimiz olacak. Medeniyetimizin şiarı insanı yaşat ki devlet yaşasın. Dünya üzerinde ecdadımızı her zaman insanların huzuru için çalışmışlardır. Bu vesileyle ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.  


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise: “Şanlıurfalı hemşerilerimin Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu millet birçok zafere imza atmıştır. Biz de bu zafere layık olma noktasında vatanımızın gelişmesi için adımlar atıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi. 


Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Şanlıurfa’da akşam Namazının ardından Dergah Camiinde şehitler için mevlit okutulacak.