ESNAF HÜSRAN YAŞIYOR

31 Mayıs 2016 08:03

Geçen yıl Ramazan ayında dolup taşan çarşı bu yıl istediği yoğunluğu bulamadı. Çarşı esnafı son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle yerli ve yabancı turistin Şanlıurfa’yı... 
Gülizar Gülebak


Geçen yıl Ramazan ayında dolup taşan çarşı bu yıl istediği yoğunluğu bulamadı. Çarşı esnafı son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle yerli ve yabancı turistin Şanlıurfa’yı tercih etmemesinden yakınırken bir de açılan marketler nedeniyle vatandaşın artık çarşıyı tercih etmediğini vurguladı.


Hurma satışlarının yüksek olduğunu fakat baklagillerin satışında hiçbir artış olmadığını aktaran Çarşı esnaflarından Hüseyin Esmer, “Bu aralar işler çok durgun yabancı gelmiyor yani bu terör olaylarından ötürü piyasanın hali içler acısı ramazan ayına 1 hafta kaldı ama çarşıda bir hareketlilik yok. Şuan hurma satışlarımız güzel onda bir sorun yok. Yabancı kente gelmedi mi işlerimiz duruyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR KOLAYA KAÇIYOR”



Kentte marketlerin artmasıyla vatandaşın çarşıya uğramaz olduğunu söyleyen Bekir Ayneli ise vatandaşın artık kolaya kaçtığını belirtti.



Esnaf Ayneli, çarşının durgun olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;



“Şuanda görüyorsunuz yani çarşı durgun esnaf durgun vatandaş artık marketlere gidip alışverişini yapıp çıkıyor. Eskiden market yoktu vatandaş alışverişini çarşıda yapıyordu. Şuanda herkes olduğu semtteki marketleri tercih ediyor. Düşünün ayağınızın dibinde market var çarşıya gelerek zaman kaybı yapar mısınız tabi ki hayır. Ancak çarşıda olan ürünü markette bulamazsan çarşıya gitme gereği duyarsın.” urfanatik