Beyazgül'den Davutoğlu Açıklaması

08 Nisan 2016 00:00

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada şunlara degindi. 

 

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada şunlara degindi.




 
TBMM Başkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu 11 Nisan'da Şanlıurfa'da .





Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman Şanlıurfaya geliyor.




11 Nisan pazartesi saat :09.30 da  Gap arena Kapalı spor salonunda yapılacak törenle Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bakanlar kurulumuzun ve tüm halkımızın katılımıyla TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman Tarafından ilimize istiklal madalyası verilecektir.




TBMM Genel Kurulunda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklif, kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'mıza İstiklal Madalyası verilecek. Beyazgül daha sonra Bakan Çelik'in teşekkür konuşmasıyla ilgili bilgi verdi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, teklifin kabul edilmesinin ardından TBMM'de teşekkür konuşması yaptı.
Çelik, "Şanlıurfa'nın kurtuluşunda büyük rol oynayan 12'leri rahmet ve minnetle anıyorum. 1984'te verilen şanlı unvanı da bugün verilen İstiklal Madalyası da onların hediyesidir." diye konuştu.




İl Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül Dün gece TBMM'de kanuna göre yasalaşan istiklal madalyası verilmesini sevgiyle karşıladıklarını söyledi. Zeynel Abidin Beyazgül Pazartesi Günü TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Bakanlar kurulumuz Şanlıurfa'mızda olacaklardır.
Beyazgül; "11 Nisan 2016 pazartesi gap arena kapalı spor salonunda yapılacak törene sabah 09:00'dan itibaren tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.



Ali ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS.COM-URFAPRESS.NET