Engelliye Engel,Öğrenciye Engel!

11 Şubat 2016 12:36

Engelli vatandaşlara ve küçük çocuklu Ailelere eziyet engelleri bitmek bilmiyor.Son örneği Karaköprü Güzelşehir Ana Okulu'nda.. 

Engelli vatandaşlara ve küçük çocuklu Ailelere eziyet engelleri bitmek bilmiyor.Son örneği Karaköprü Güzelşehir Ana Okulu'nda..


Kentin en önemli cadde ve bulvarlarında bile sıkça yaşanan engellilerin yaya hakkını gasp olaylarından bir de Karaköprü'de bulunan,ilçenin en önemli Ana Okulu olan Güzelşehir Ana Okulu'nu çevreleyen kaldırımlarda yaşanıyor.


Kaldırım çalışmalarından sonra asfaltlanmaya başlanacak olan nüyük bir alanda okulun çevresindeki kaldırımlarda engellilerin ihtiyacına cevap verecek düzenleme yine gözden yapılmadı ama gözden de kaçmadı.


Güzelşehir Ana Okulu öğrenci velileri okulun etrafını ve yan sokakları çevreleyen kaldırımda engellilerin geçebilmesi için yapılan düzenlemenin olmamasına tepki gösterdiler.


Herkesin çocuğunu okul servisi ve özel araçlarıyla getiremeyeceğini söyleyen veliler:Kışın bu soğuk günlerinde ya çocuk arabalarıyla ya da ellerinden tutarak çocuklarımızı okula getiriyoruz.Bu tür engellerle karşılaşınca sıkıntılarımız dahada büyüyor.Umarız yetkililer bizleri anlar ,bu tür acaipliklere bir son verirler ve heryerde olduğu gibi okulumuzun önünde ve çevresinde bulunan bu büyük hatalar giderilmiş olur.