Vatandaşın Başkan Kararsızlığı

02 Eylül 2015 09:24

Celalettin Güvenç Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek, memleketi Kahramanmaraş’tan aday adaylığını gerçekleştirdi.Şanlıurfa halkı Büyükşehir Belediye Başkanlığına hangi ismin gelmesi konusunda kararsız kaldı. Kulislerde dolaşan isimler 

-Kadir DEVİR-


7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerde AK Parti’nin tek başına hükümeti kuramaması, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sebebiyle erken seçim kararı alınmıştı. 1 Kasım’da tekrarlanacak seçim öncesinde Celalettin Güvenç Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek, memleketi Kahramanmaraş’tan AK Parti milletvekilli aday adaylığını gerçekleştirdi.


Şanlıurfa halkı Büyükşehir Belediye Başkanlığına hangi ismin gelmesi konusunda kararsız kaldı. Kulislerde dolaşan isimler arasında Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Büyükşehir Belediyesi Encümeni ve başkan vekili Ahmet İnan’ın adı geçiyor.


Vatandaşların kararları net olmazken, ibre Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi gösteriyor. Bazı vatandaşların ise duruma tepkisi açık oldu, ‘Hepsi aynı kafadan’ diyen vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapacak, hizmeti getirecek bir başkan istiyor. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar birbirinden farklı yorumlar yaparak kararsızlıklarını gizleyemediler. Kulislerde geçen isimler bazı vatandaşlar tarafından övgü alırken, bazı vatandaşların da eleştirilerini almaktan kurtulamadılar.


Cemal Çıray isimli vatandaş yaptığı açıklamada şunlara değindi; “ Mehmet Ekinci’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim. Mehmet Ekinci Şanlıurfa’nın bizim buranın çocuğu onu tercih ediyoruz. Ne demek yani Maraş’tan gelip, AK Parti’den aday olmak. Mehmet Ekinci varken niye Maraş’ın ki olacak?”


Necmettin Kabar isimli vatandaş kulislerde geçen isimleri istemediklerini vurgulayarak açıklamasında şunları söyledi “ Adaylara bakmak lazım, kulislerde geçen Nihat Çiftçi ve Mehmet Ekinci’den razı değiliz. Ne fark ediyor ki sadece isim değişikliği var kafalar aynı. Bunların hiçbirini istemiyoruz. Biz değişik bir insanın çıkmasını, adayların çıkmasıyla yorum yapabiliriz. Adayları tanımıyoruz, kimin geleceğini de bilmiyoruz. Biz kulislerde geçen isimlere karşıyız, ben onları beğenmediğim için hiçbirini istemem. Belediyeden geliyorum, vurgundan başka hiçbir şey yok. Gelecek olanda aynı vurgunu yapacak, Urfa’ya hizmet diye bir şey de yok”


Mehmet Ekinci’nin Belediye başkanı olmasını istediğini belirten Cuma Doğan açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü; “ Mehmet Ekinci gerçekten iyi, o da hayırlı bir vatandaşımız. Bize katkıları illa ki olacaktır. Ahmet Eşref Fakıbaba olsaydı daha iyi olurdu ama o da milletvekili şimdi”


Yusuf Mintaş isimli vatandaş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ İlçe belediye başkanları Mehmet Ekinci ve Nihat Çiftçi ikisi de iyidir. Ben Mehmet Ekinci’nin olmasını isterim, çok başarılı bir insan, Karaköprü Belediye başkanı da iyi. Hangisi olursa olsun fark etmez. Mehmet Ekinci kısa sürede çok başarılı şeyler yaptı, ondan dolayı ben onu istiyorum. Haliliye’de oturmama rağmen ben onu istiyorum” urfanatik