Engin Korukır'dan Açıklamalar

28 Ağustos 2015 09:55

PTT 1.Lig’de mücadele veren Şanlıurfaspor’un teknik direktörü Engin Korukır, Pazar günü oynanacak Göztepe karşılaşması öncesinde bir dizi açıklamalarda bulundu.  

-Kadir DEVİR- 


PTT 1.Lig’de mücadele veren Şanlıurfaspor’un teknik direktörü Engin Korukır, Pazar günü oynanacak Göztepe karşılaşması öncesinde Urfanatik Gazetesine bir dizi açıklamalarda bulundu.


İlk 2 haftayı 1 puanla kapatan sarı yeşilli ekipte 5-6 haftalık zaman dilimi içerisinde yabancı oyuncularında adapte olacağını vurgulayan Korukır, futbolcuların gelişme gösterdiğini de dile getirdi.


Göztepe karşılaşmasında rakiplerinin güçlü olduğunu söyleyen Korukır, rakip Göztepe’nin de diğer takımlar kadar ciddiye alınacak bir takım olduğunu belitti. Transfer sezonunda Göztepe ekibinin transferlerinin ortada olduğunu gösteren Korukır, mücadeleden iyi bir skorla ayrılmak istediklerinin altını çizgi.


Şanlıurfaspor teknik direktörü Engin Korukır yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;


 “ Göztepe maçı önemli bir maç, geçen hafta çok iyi oynayıp kaybettiğimiz bir maç var. Tabi biraz 10 kişi kalmayı da mazeret olarak göstermemeyim, maçı tekrar izleyince Onur’un haksız olduğunu da gördük. Ligde şampiyonluğa oynayan bir takımında karşısında ki rakibinin güçlü olması 40 dakikaya yakın 10 kişi kalmak, takımın direncini bozmadı ama psikolojik olarak etkiledi.”


“GİRDİĞİMİZ POZİSYONLARI GOLE ÇEVİRMEMİZ LAZIM”


Korukır, rakiplerini iyi analiz ettiklerini belirterek şunları söyledi; “ Karşıyaka maçında girdiğimiz gol pozisyonları çok var bunları gole çevirmemiz lazım. İnşallah bu hafta önemli bir rakiple karşılaşacağız Allah’ın izniyle çocukların iyi oynayacaklarını ve iyi bir skorla ayrılacağımızı düşünüyorum. Rakibimizi iyi analiz ediyoruz, öyle takım böyle takım demiyoruz. Göztepe, Giresun veya başka bir rakip her maça aynı şekilde konsantre oluyorsunuz farklı değil. Maç seçersen işte o zaman olmaz, çünkü her takım senin ligde ki önemli rakiplerinden biri. Göztepe şöyledir, Karşıyaka şöyledir, Adana, Giresun böyle dersen o zaman konsantre olamazsın. Biz bu ligdeki bütün takımlara karşı aynı hassasiyeti, konsantreyi göstermemiz lazım. Göztepe’ye baktığımız zaman 50-51 milyon TL para harcamış takım bu parayı harcadılar diye gözümüzde mi büyüteceğiz hayır ama çok ciddiye alacağımız bir takım. Öyle düşünmemiz lazım”


“TARAFTARLAR ŞANLIURFASPOR’UN SAHİBİ”


Hafta sonu oynanacak Göztepe karşılaşmasında taraftarların Şanlıurfaspor’u yalnız bırakmayacağını dile getiren Korukır açıklamasına şöyle devam etti;


“Şanlıurfa’da oynanacak olan Göztepe karşılaşması öncesinde taraftarlara seslenen Korukır, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Korukır açıklamasını şöyle sürdürdü; “ Taraflardan fazla Urfasporlu yok, onlar hepimizden daha fazla Urfasporlu. Hiç kuşkum yok ki böyle önemli bir maçta takımlarını yalnız bıraksınlar, en ufacık bir kuşkum yok. Zaten Adanaspor’la ilk maçımızda da geldiler, sağ olsunlar Allah razı olsun. Adana maçında iyi desteklediler. İzmir’e taraftarlar geldi az da olsa fark etmiyor oraya gelmeleri bizim için önemliydi. Taraftarlarımızın takıma inanmalarını istiyoruz. Takımımız gerçekten iyi oldu, belki iki maçta skora yansımadı ama bence skorun haricinde de önemli gelişmeler gösterdi çocuklar. Tabi kolay değil yeni gelen yabancıların adaptasyonu çok kısa sürede olmuyor, bakın büyük takımlarda da öyle. Baktığımız zaman kimsenin beklemediği sonuçlar alınıyor, bu durum 5-6 hafta içinde düzelecektir diye düşünüyorum. Takım istediğimiz seviyeye yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu hafta takımımızdan çok umutluyum çalışmalarımız sürüyor” urfanatik