Halk Bu Binadan Huzursuz

31 Temmuz 2015 12:11

Uyuşturucu bağımlılarının merkezi oldu..! 
Şanlıurfa'nın Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi eski binasını mesken tutan madde bağımlıları mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırdı. Soruna mahalleli olarak çözüm bulamadıklarını belirten semt sakinleri mevcut alandaki yıkım işlemlerinin bir an önce başlatılmasını istiyor.

Haliliye'ye bağlı Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan 17 Nolu Aile Sağlığı Merkezi eski binası, harabe görüntüsüyle madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Üç ay önce boşatılan ve yıkılma kararı alınan bina yıkılmayı beklerken, bölgeyi mesken tutan madde bağımlıları çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Özellikle gece saatlerinde birçok madde bağımlısının bölgeye geldiğini belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Turmak, "Buraya her gün uyuşturucu ve tiner bağımlıları geliyor. Polisi arıyoruz gelip götürüyor. Fakat ertesi gün yine aynı şekilde geliyorlar. İş yerine gelip eşya alıyorlar ve para vermeden gidiyorlar. Bizde korktuğumuz için ses çıkaramıyoruz. Bunun yanında çocuklarda oraya bazen giriyor. Çocuklara veya kadınlara zarar verebilirler. Gece gündüz buradalar. Yetkililerden biran önce burasını yıkmalarını istiyoruz" dedi.

'KORKU İÇİNDEYİZ'

Mahallede esnaflık yapan Mustafa Çoban ise yetkililerin eski bina için bir an önce yıkım işlemlerini başlatmaları gerektiğini hatırlatırken, "Geçen gün içeride olan bir madde bağımlısı gelip işyerinin önüne oturdu. Elindeki enjektör ile kendine bir şeyler yaptı. Çocuklar olsun, buradan geçenler bayağı bir korku yaşadı. Burası kime ait ise bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Sürekli tehlike ve korku içinde yaşıyoruz. Geçen gün namaza gitmek istedim fakat çocuğu tek bırakamadığımız için gidemedim" şeklinde konuştu.

Evlerinin hemen terk edilen harabe binanın yanında olduğunu söyleyen bir diğer mahalle sakini kadın ise, "Çocuklar korkuyor diye dışarı çıkamıyor. Gündüzleri yine korkuyoruz. Akşamları burada ateş yandırıyorlar. Uyuşturucu içiyorlar. Bazen kadınları bile getirdiklerini oluyor. Aklınıza gelebilecek her türlü pislik mevcut burada. Aylardır gönül rahatlığı ile eve girip çıkamıyoruz. Yetkiler eğer yıkacaksa yıksınlar yoksa yapsınlar biran önce" diyerek yetkililere seslendi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)