RUHA TV HD Yayına Başlıyor

31 Temmuz 2015 00:12

Türkiye'de HD yayın yapan ilk yerel kanal Şanlıurfa'da. Şanlıurfa üzerinden yayın yapan Ruha TV,HD yayına başlıyor.  

Türkiye'de HD yayın yapan ilk yerel kanal Şanlıurfa'da. Şanlıurfa üzerinden yayın yapan Ruha TV, kısa süre sonra HD yayına başlıyor.


Konu ile ilgili Şanlıurfa Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Ruha TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahin Güneş, girişimin detayları anlattı. Güneş, "Ruha TV bundan bir yıl iki ay önce TÜRKSAT uydusundan yayına başladı. İki yıllık bir yayın kuruluşu. Biz iki yıl önce internet televizyonu olarak yayına başladık. Ondan 3 ay sonra karasal yayın ve ardından Astra ve Türksat'dan yayına başladık. Bugünden sonra Ruha TV olarak HD yayına geçiyoruz. Ancak HD yayın geçerken bizden kaynaklı olmayan kesilmeler ve donmalardan dolayı izleyicilerden yoğun bir eleştiri aldık. Türksat'la görüştük bize frekans tahsis etmeleri lazımdı. En son yaptığımız görüşmede bize Ağustos ayında frekans tahsis edeceklerini söylediler. Yayına başladıktan sonra Türkiye'de ilk HD yayın yapan yerel kanal olacağız. Bundan dolayı uydu yayınlarını bir ay boyunca durduracağız" dedi.


Spekülasyonların önüne geçmek amacıyla gelişmeyi duyurma ihtiyacı hissettiklerini söyleyen Güneş, "Bu süre içerisine eksik olan bir takım teknik donanımları tamamlayacağız. HD yayın şuan ki teknoloji ile gerçeğe en yakın sistem. Yayın akışında herhangi bir duraksama olmayacak Ruha Tv 'nin kendi web sitesi üzerinden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)