Karaköprü'de Korkutan Yangın

29 Haziran 2015 06:21

Karaköprü'de çıkan yangın, binaların üçüncü katına kadar yükselince alevler paniğe neden oldu.  
Karaköprü'de boş arazide kuruyan otlardan çıkan yangın evlerin üçüncü katına kadar yükselen alevler paniğe neden oldu. Kuruyan otları Belediye temizlemeyince yangını neden oldu.

Yangın iftardan sonra Karaköprü ilçesi Doğukent mahallesin boş arazide meydan geldi. İftardan sonra henüz nedeni belli olamayan bir nedenden dolayı boş bir tarlada kuruyan  otlar tutuştu.

Otların kuru olması ve rüzgarın o anda çok şiddetli esmesi yangının kısa sürede büyümesine neden oldu.  Yanan tarlanın ilçenin göbeğinde olması nedeniyle yükselen alevler bina sakinlerin korkuttu alevler bazı binaların kenarlarına kadar geldi.

Ortada bulunan müstakil ev sıçraması üzerine ev sakinleri kürek ve hortumlarla yangına müdahale etti. Yangının evlere yakın olması vatandaşları korkuturken yangından dolayı çıkan dumanların bazı evleri de etkilediği görüldü.

 İtfaiye ekiplerin geç gelmesi ve havanın rüzgâr olmasıyla birlikte İki futbol sahası büyüklüğündeki alan yandı. Alanda bulunan birkaç ağaçta yangından etkilendi. Yangın itfaiye ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık bir saat sonra kontrol altına alınabildi.

        

Mahalle sakinleri Belediye yetkililerine sitem ederek, İlçenin göbeğinde kocaman bir alanda kuruyan otlar yangına davetiye çıkardığı belli neden  Belediye kuruyan otları temizlemiyor, Karaköprü’ye yakışmayan bir manzara her taraf kuru otlarla dolu ama aldırış eden yok burada geçen hafta da aynı yerde yangın çıktı, ama yine önlem alınmadığını ifade ettiler.