Asma Köprüde Kontrollü Geçiş!

06 Mayıs 2015 15:39

Halfeti'de asma köprü sıkıntısı...Turistler, köprü yeterince sağlam değil mi neden bu kadar önlem alınıyor, eğer köprü sağlam değilse neden güçlendirme çalışması yapılamıyor... 

Şanlıurfa'ya 135 kilometre uzaklıkta bulunan Halfeti ilçesinde karşı kıyısına asma köprü kurulurken, kıyı şeridi Akdeniz sahillerini aratmıyor, ilçe yaşanan tursit yoğunluğu nedeniyle asam köprüde geçişlere sınırlama getirildi.


Baharın gelmesiyle birlikte yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan ve her geçen yıl turizm potansiyeli daha da yükselen Halfeti ilçesi, ziyaretçilerini adeta mest ediyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en büyük ilgisini ise eşsiz güzelliği ile görenlerini büyüleyen Halfeti Gerdanı çekiyor.


Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ilçede Kaymakamlık tarafından daha önce yaptırılan 130 metre uzunluğunda  Asma köprü Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte köprü Büyükşehir bünyesine dahil oldu.


Havaların ısınmasıyla birlikte ilçeye turist akını başladı. Kıyı şeridinde bulunan Asma köprü geçişlerine sınırlama getirildi. Yaşanan turist yoğunluğu nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Pelsan görevliler köprüde geçişleri kontrollü bir şekilde sağlaması gelen turistlerin tepkisine neden oldu. Turistler görevliler tarafından sıraya sokularak tek taraflı köprüden geçişleri sağlanıyor. Buna tepki gösteren bazı turistler, Köprü yeterince sağlam değil mi neden bu kadar önlem alınıyor, eğer köprü sağlam değilse neden güçlendirme çalışması yapılamıyor, diye tepkilerini gösterdiler.urfahaber63