BÖYLE DRAM GÖRÜLMEDİ

16 Nisan 2015 07:58

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların savaş acısı hala tazeyken şimdide... 

Gülizar Gülebak


 


Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların savaş acısı hala tazeyken şimdide ekmek savaşı devam veriyorlar.


Türkiye’nin farklı illerine yerleşen Suriyeliler, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bazı Suriyeli vatandaşlar kağıt toplayıcılığı, ayakkabı boyacılığı veya ellerinde ki basküllerle para kazanmaya çalışırken maddi durumu daha iyi olan Suriyeliler ise açtıkları iş yerleriyle ekmek parasını kazanıyor.


Evlerine ekmek götürmek için kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden sabahın erken saatlerinde bedava ekmek kuyruğunda saatlerce bekleyen Suriyeliler, yaşanan dramı ikiye katlıyor.


Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesine bağlı Sigorta Mahallesinde yaşanan bu olay görenlerin içlerini acıtırken, Suriyeli bazı kadınlar ise utancından yüzlerini gizledi.


Ücretsiz dağıtılan ekmelerin 500 evin faydalandığını vurgulayan İbrahim Halil Karakuş,


“ Bu ay Suriyeli vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtılmaya başlandı. Pazar günleri hariç haftanın her günü burada ekmek dağıtılıyor. Yaklaşık olarak 500 ev bu ekmekten faydalanıyor. İhtiyaç sahibi olan Suriyelilere kartlar verildi, o kartlarla geldiklerinde ekmeklerini alabiliyorlar. Bazen kartı olmayan yardıma muhtaç ailelere de ekmek veriliyor” urfanatik