Gönül Elçileri'nden 10 Bin Ağaç

27 Mart 2015 08:55

Gönül Elçileri projesi kapsamında ağaç dikimine başlandı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın  himayelerinde gerçekleştirilen “Gönül Elçileri projesi” kapsamında organize sanayi bölgesine 10 bin adet ağaç dikimine başlandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca “Gönül Elçileri Projesi”  kapsamında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 dönümlük alana ilk etapta 4 bin adet çam ağaç bereket ormanları adıyla dikildi. Proje kapsamında dağlık alana toplamda 10 bin ağaç dikilecek. Oluşturulan ormana ilk fidanlar Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ağaçların toprağa, annelerin yavrularına, doğanın bahara kavuştuğu gibi bugünde gönül elçileri projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşen ve bugüne kadar imkânı olanla ihtiyacı olanın buluştuğu gönül elçileri projesi kapsamında bereket ormanı adını vermiş olduğumuz ağaç dikim töreni gerçekleştirdiklerini belirtti.


Demirkol, Gönül elçileri projesi 2011 yılında Şanlıurfa ilimizde de başlamış olup bugüne kadar resmi olarak bin 650 gönül elçimiz bulunmakla beraber alanda çalışan 10 binlerce hayır sahibi insanlarımızda birer gönül elçileri olarak faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti.


Demirkol,”Gönül elçileri bizim geçmişten getirdiğimiz değerlerimizle paralel olarak “komşusu açken kendisi tok yatmayan” bir anlayışın ürünü olarak merhamet duygularının tekrar harekete geçirilmesine vesile olan bir projedir. Bu proje kapsamında her şeyi devletten bekleme anlayışından ziyadesiyle komşumuzdan haberdar olmak ihtiyaç sahibi insanın elinden tutmak ve bir ihtiyaç sahibi insanın derdine derman olmak olarak amaçlanmaktadır” dedi.


Vali İzzettin Küçük ise, Şanlıurfa’ya sene sonuna kadar 2 milyon ağaç dikeceğini söyledi. Şanlıurfa yem yeşil olacak, bu sene tahmin ediyorum Şanlıurfa’da sene sonuna kadar, 2 milyon ağaç dikeceğiz. Gönül ister ki daha çok olsun çünkü Şanlıurfa olarak biz kuru bir şehiriz, bu apaçık ortada. Organize sanayi bir sanayi bölgesi sanayimizi bile biz yeşil bir kuşak ile çevrelemek istiyoruz’’ dedi.


Vali İzzettin Küçük konuşmasının ardından, Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Gönüllü olarak çalışan 3 kişiye plaket vererek ağaç dikme merasimine katıldı.