Sahte Kredi Kartı İle Dolandırdılar

05 Mart 2015 05:45

Urfa'da düzenledikleri sahte kredi kartlarıyla 3.121,73 TL dolandırdılar. 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kredi Kartı Kopyalama suçuna yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
            25.02.2015 günü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Suç Araştırma Soruşturma Bürosu görevlileri olarak il merkezinde kredi kartı kopyalama eylemi gerçekleştiği bilgisi edinilmesi üzerine;

                X Bankası Genel Müdürlüğü Güvenlik Birimi ile irtibata geçen polis, muhtelif banka ATM'lerinden X Bankası tarafından üretilen kredi kartlarının sahiplerinin bilgisi ve rızaları dışında nakit çekim işleminde kullanıldığı, kredi kartlarının sahiplerinin iletişim adreslerinin Şanlıurfa olduğu tespit etti.

Kredi kartlarını geçmiş ortak kullanım yerinin A.A isimli şahıs tarafından işletilen F.K isimli işyeri olduğu, muhtemelen kredi kartlarının bu işyerinde kopyalandığı, toplam zararın 3.121,73 TL olduğu, mağdur R.A'nın bankaya itiraz dilekçesinin ulaştığı, bankanın itirazı değerlendirip mağdura parasının geri ödendiği, ,bahse konu F.K isimli iş yeri ile ilgili olarak 04.03.2015 günü saat:10.00 sıralarında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından belirtilen işyerinde arama, el koyma ve yakalama işlemi gerçekleştirildi.


               Yapılan operasyon neticesinde; A.A. , M.F.P. , M.S.Ş. ,A.Ç. ve L.A. İsimli 5 şüpheli şahıs yakalandı., yakalanan şahısların iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda ise suç ile alakalı 1 adet flash bellek, 6 adet hard disk, 1 adet video kayıt cihazı ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Yakalan Şahıslar haklarında yasal işlemler yapılmak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne intikal ettirildi.