KOBİLERE 5 YENİ MÜJDE

30 Ocak 2015 09:57

KOBİ'ler için 5 müjde... 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otelde, KOSGEB Girişimcilik 2014 Ödül Töreni'nde KOBİ'ler için 5 müjde verdi.


İŞLETME BAŞINA 150 BİN LİRA


Buna göre, KOBİ'lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılmalarını sağlayabilmek için bugün ilk kez kurumsallaşma ve markalaşma destek programı başlatılacak. Bu destek programında, işletme başına 150 bin lira destek verilecek.


KOBİLER İÇİN 5 DESTEK


-KOBİ’lerin uluslararası arenaya kurumsallaşma destek programını başlatıyoruz. 50 milyon bütçeli programla işletme başına 150 bin lira destek vereceğiz.


-İş birliği güç birliği. Üç işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işine, 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin de geri ödemeli olmak üzere, 1,5 milyon destek vereceğiz.


-ARGE inovasyon alanlarındaki KOSGEB destekleri oranında yüzde 50 artış yapacağız. Bunu yaptığımız çalışmalarda, ARGE inovasyon boyutu varsa destekleri artırdık. Çünkü katma değerin gerçek anlamda sağlanacağı yer daha üst teknolojilere geçişlerde olacak.


-Kadın ve engelli vatandaşlarımız için, birinci derecede şehit ve gazi yakınları yararlanacak. Şimdiye kadar kadın ve engellilerimiz için destek limiti yüzde 10’du, bunu yüzde 20’ye çıkaracağız.


-Bugünkü ödül töreninin finalisti olan 40 girişimcimize hediyemiz var. tamamen KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi ödülü veriyoruz.