HRÜ İsotlu Zeytinyağı Üretti

17 Aralık 2014 08:17

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Organik Zeytin İşleme Tesisinde İsotlu Zeytinyağı üretildi. 
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Organik Zeytin İşleme Tesisinde İsotlu Zeytinyağı üretildi.

Üniversitenin Osmanbey Yerleşkesinde yapımı tamamlanan zeytin işleme tesisinde isotlu zeytinyağının yanı sıra biberiyeli,limonlu, naneli zeytinyağıda üretildi.

Türkiye’de ilk kez bir üniversitenin faaliyete geçirdiği zeytin işleme tesisi ile zeytinin anavatanı olan GAP bölgesi illerinden biri ve en eski üniversite olarak tarihte yer alan Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi bünyesinde yapılan bu projeyle yeni ufuklar açarak kaliteli zeytinyağı üretimi yapmayı hedefliyor.

Tesisi yerinde gezerek bilgiler alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesinin ilklerin üniversitesi olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz kendi imkânlarıyla bu tesisi kurdu. Parasını kendi öz kaynaklarımızla karşıladık, tesis tamamen kendi akademisyenlerimizin eseridir.Bundan böyle tesisimizde isotlu,limonlu, biberiyeli, nane aromalı zeytinyağıda üretilecek,bunun ilimizde ve bölgemizde karşılık bulmasını bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.

Yrd. Doç.Dr.Ebru Sakar’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Rektör Mutlu üretilen yağların tatlarını kontrol etti.