Üniversiteden Büyük Atılım

25 Kasım 2014 14:24

Üniversitenin Osmanbey Yerleşkesinde yapımı tamamlanan “zeytin işleme tesisi” yapılan törenle açıldı. 
Üniversitenin Osmanbey Yerleşkesinde yapımı tamamlanan “zeytin işleme tesisi” yapılan törenle açıldı.
Türkiye’de ilk kez bir üniversitenin faaliyete geçirdiği zeytin işleme tesisi ile zeytinin anavatanı olan GAP bölgesi illerinden biri ve en eski üniversite olarak tarihte yer alan Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi bünyesinde yapılan bu projeyle yeni ufuklar açarak kaliteli zeytinyağı üretimi yapmayı hedefliyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, rektör yardımcıları, dekanlar, GKİB. Yrd. Mehmet Açıkgöz, İl Tarım Müdürü Necip Özgökçe ve akademisyenler, zeytin işleme tesisleri yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde, Ziraat Fak. Dekanı Prof.Dr. Salih Aydemir ve üniversite rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, birer konuşma yaptılar.
Dekan Prof.Dr. Salih Aydemir konuşmalarında; Tesisin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Mutlu konuşmalarında; Harran Üniversitesinin ilklerin üniversitesi olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz kendi arıtma tesisini kuran ilk üniversitedir. Üniversitede ilk güneş enerjisi tesislerini kuran, ilk tarım işçileri sorunları Birleşmiş Milletlere kadar taşıyan da biziz, tabii bunlar kolay olmuyor. Bundan dört yıl önce Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile zeytin bahçesi tesis ettik, bugün bunların ürünlerini alıyoruz.
Tesisin parasını kendi öz kaynaklarımızla karşıladık, tesis tamamen kendi akademisyenlerimizin eseridir. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.
Konuşmaların ardından tesisin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, Rektör Mutlu ve Dekan Aydemir tarafından plaket takdim edilerek, tesisin açılışı gerçekleşti.
Katılımcılar, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç.Dr. Ebru Sakar’ın tesisin çalışması hakkında sunduğu bilgilendirme gezisi ile sona erdi.
Törene gelen misafirlere sembolik şişelerde “Harran Üniversitesi Ebrulim Natürel Sızma Zeytinyağı” hediye edildi.