"OLDUMU YA SAYIN GÜVENÇ!"

18 Kasım 2014 14:11

(USTA) Fuat KÜRKÇÜOĞLU'nun kaleminden...İşte o köşe yazısı.." Geceleyin gelen vahiy üzerine sabah erkenden bu sefer de refüjü bir baştan bir başa silip süpürdünüz. Yüze yakın palmiye ağacının ciğerini acımadan topraktan çekip kopardınız."..  
OLDUMU YA SAYIN GÜVENÇ!

Şimdi diyeceksiniz “Her iş bitti, böylesine ufak tefek işlerle de mi ben uğraşacağım? Yapılan her çapraşık işten ben mi sorumluyum! Hem Böyle başlık atmakla neyi amaçlıyorsunuz. Alt tarafı bir cadde düzenlemesi. Yenişehir caddesinin tozunu attık! Kötü mü ettik! O caddede trafik sıkışması vardı, onu bertaraf ettik”.

Evet! Azıcık haklı olabilirsiniz. Lakin bu işi mühendisleri önceden araştırma yapar, planlar, projelendirir sonra da işin başında olma koşulu ile bunu uygular. Siz böyle yapmadınız. Öce tali yolların karşısına gelen refüjleri patlattınız. Geceleyin gelen vahiy üzerine sabah erkenden bu sefer de refüjü bir baştan bir başa silip süpürdünüz. Yüze yakın palmiye ağacının ciğerini acımadan topraktan çekip kopardınız.

Cadde şimdi ölüm yoluna dönüştü. Eskiden bizler, çocuklu anneler ve minik çocuklar karşıdan karşıya geçerken orta refüjde bir soluk alıp, ardından da can güvenliğimizi sağlama aldıktan sonra “Ayetel Kürsi”ler okuyarak kendimizi karşı kaldırıma atıverirdik!

Şimdi bu caddede tam bir can pazarı yaşanıyor. Trafik terörü estiriliyor. Araçlar bölünmemiş yolun her karışını değerlendiriyor. Zikzaklar çizerek yayalarla alay edercesine menzile varmaya çalışıyorlar. Yayalar perişan durumda. Gerekli önlemin alınması için İlla bir canın feda edilmesi mi lazım?

Sayın Başkan!...Lütfen bu işle siz ilgilenin. Yoksa uykunuz kaçabilir… Vicdanınız sızlar, veballerin altında ezilir kalırsınız…

Öncelik vatandaşın can güvenliğidir. Hem o yolun hali ne o öyle? Kaplumbağa sırtı gibi. Yolun sağ ve sol tarafı arasındaki kot farkı en az otuz santimetre. Köy yolundan farksız. Bu mu büyüklüğünüz! Bizler Ak Parti’yi destekleyenler ve de size kerhen oy verenler sınıfından olduğumuz için her gün işitilmedik azar, tenkit, beddua kalmıyor, yüzümüze okunuyor.

Yüzümüz elma gibi, nar gibi kızardı. Halkın içine çıkamaz olduk. Yapılan yanlışlar saymakla bitmez!....Ayıptır ayıp! Bu konuda teknik elemanınız yok ise ben bu cahil kafamla hiçbir ücret almadan size kaldırım mühendisliği yapabilirim. Kısa kesiyor, lütfen bu sese kulak verin diyorum.

“KÜLTÜR VE SANAT YAĞMURLARI ALTINDA ISLANMANIZ DİLEĞİYLE” Usta. ARYABEŞARE.