ÖNEN Bayram Mesajı Yayınladı

29 Ekim 2014 00:18

Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Önen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı;

“Birliğimizi bozdurmayız”

“Birbirimize daha fazla kenetlenmeliyiz”


AGİTPA ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, iç ve dış düşmanlara rağmen ülkemizi kimsenin parçalamayacağını, demokratik çözüm süreci ve yeni Anayasamızın da hayata geçirilmesiyle dil, din, ırk ayrımı yaparak kimsenin birliğimizi bozamayacaklarını ve bozmalarına da izin vermeyeceklerini, milletçe birbirimize dana fazla kenetlenmemiz gerektiğini söyledi.

Milletvekili Emin Önen mesajında, Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeniden hayat bulduğunu söyledi.


‘Yurtta sulh, cihanda sulh’

Cumhuriyetin, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim demek olduğunu belirten Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olması, hiç şüphe yoktur ki milletimizin en önemli kazanımlarıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, Milletçe sınır komşularımızda yaşanan olumsuzlukları bahane ederek ülkemizde kaos çıkaranlara inat, yeni bir anayasa yapma yolunda büyük bir toplumsal iradenin tezahür ettiği bir ortamda kutlanan bu Cumhuriyet Bayramı, bütün millet açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa, hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir. Gezi eylemleri başta olmak üzere 1 yıldır devam eden çeşitli olaylar bahane edilerek ülkemizde kaos çıkaran iç ve dış güçlere karşı her zamankinden daha fazla kenetlenmeli ve oyunu bozmalıyız” dedi.


Kurtuluş savaşımızı Türk’ü, Kürd’ü, Arabıyla omuz omuza kazandık

Halen ülkemizin gelişmesini istemeyen devletlerin oyunlarına alet olan bazı gurupların milletimizin huzurunu kaçırmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen mesajında, “Kurtuluş savaşımızı Türk'ü, Kürdü, Arapıyla omuz omuza savaşarak kazandık. Kurtuluş savaşımız, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan eden atalarımızı rahmetle anıyoruz. Bu zafer, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesi olacak nitelikte tarih sahnesinde yerini almıştır” ifadelerine yer verdi.


Türkiye’miz, istikrar içerisinde üretmeye ve büyümeye devam ediyor

Önen, Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını belirterek, “Dünyanın da yakından takip ettiği gibi, son yıllarda demokratikleşme alanında gerçekleştirilen kapsamlı düzenlemelerin, ülkemizi çevremizde değişim isteyen halklar için bir ilham kaynağı haline getirdiğini görmekteyiz. Arap coğrafyasında yaşanan gelişmelerin, ülkemizin bölgesindeki seçkin konumunu, sahip olduğu değer ve ilkelerin önemini gösterdiği inancındayız. Türkiye’nin dikkat çeken bir başka yönü ise, akılcı, gerçekçi bir dış politika izlemesi, bölgesinin ve dünyanın istikrar, huzur ve refahı için daha çok gayret sarf etmesidir. Türkiye çözüm odaklı politikalarıyla, ihtilafların çözümünde aktif rol üstlenmektedir. Gururla ifade etmek isterim ki, her alanda büyük dönüşümler yaşayan Türkiye geleceğin ülkesi olarak gösterilmektedir. Bu duygu ve düşünceler ışığında Şanlıurfalı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.


Emin Önen, özellikle ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize kucak açan değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere herkese candan teşekkür ettiğini belirterek, "Allah bizim de, Suriyeli kardeşlerimizin de yardımcısı olsun. Bölgemizdeki olaylar bir an evvel son bulsun, insanlarımız daha fazla mağdur olmasın" dedi.