Evet Burası Şanlıurfa!

26 Ekim 2014 11:14

Tarihi evlerin yıkılma noktasına gelmesi nedeniyle 1 yıl önce uyarı afişi asılarak, vatandaşların duvardan uzak durması istendi.1 yıldan beri ne uyarı afişi kaldırıldı, ne de tehlike giderildi.Ali ÇETİNKAY'nın haberi.  
Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesi Harran Kapı yakınında bulunan Kendirci Mahallesi 2965. Sokaktaki tarihi evlerin yıkılma noktasına gelmesi nedeniyle 1 yıl önce uyarı afişi asılarak, vatandaşların duvardan uzak durması istendi.


İlk başlarda çalışmaların yapılacağı belirtilmesi üzerine vatandaşlar, tehlikeli duvardan uzak dururken, çalışmaların yapılmaması tepkilere neden oldu. 1 yıldan beri ne uyarı afişi kaldırıldı, ne de tehlike giderildi.

Belirtilen adreste belediyenin çalışma başlatması beklenirken, çevredeki vatandaşlar, kış aylarının yaklaşması ve yağışların başlaması üzerine tedirgin olduklarını söyledi. İki yıldan beri belediyenin afiş astırdıktan sonra bölgeye uğramadığını belirten vatandaşlar, şöyle konuştu:

“Burası, Şanlıurfa’nın eski evlerinin bulunduğu bir yer ve herhangi bir onarım çalışması yapılmadı. Yıkılmakla karşı karşıya olan bu evler, onarılmayı beklerken, ilgilenen olmuyor.

1 yıl önce belediye buraya uyarı afişi astırıldı, çalışmaların başlatılacağını düşündük ama başlatılan bir çalışma olmadı. Belediye tehlikeyi bilmesine rağmen çözüm üretmiyor. Burası yıkılıp, birileri yaralanırsa sorumlusu kim olacak?” diyerek, onarım çalışmalarının başlatılmasını istedi.

Şanlıurfa’da bu tür evlerin çok olduğuna vurgu yapan mahalle sakinleri, kentte yıkılma tehlikesi altında olan tüm yerlerin onarılmasını isteyerek, “her sene kış aylarında yağışlardan dolayı evler yıkılıyor. Bu tür evler çok fazla ve onarılmayı bekliyor. Eğer onarım yapılmazsa, bu kış da birçok ev yıkılacak. Belediyenin bu anlamda biraz hızlı çalışmasını istiyoruz” dedi. Ali ÇETİNKAYA