Siverek'te Kırsala Hizmet Başladı

27 Eylül 2014 05:02

Siverek'te kırsal alanda çalışmalar hızlandı. 
Kırsal alanda çalışmalar devam ediyor

Siverek belediyesi kırsal alanda başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Eskihan köyünde başlatılan kilit taşı döşeme çalışmalarının sona ermesinin ardından, kırsal alanda çalışmalarına devam eden ilçe belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kilit taşı çalışmalarına Çerçuli, Demirci ve Küptepe mahallelerinde devam ediyor. Alt yapı sorunu bulunmayan ve nüfusun yoğun olduğu kırsal alandaki mahallelerde devam eden çalışmalar kapsamında Çerçuli mahallesinde cami ve mahallede bulunan ziyaret alanı kilit taşı ile kaplandı.

Demirci mahallesinde ise mahalle sakinlerinin talebi üzerine camide başlatılan bakım ve onarım çalışmaları ise devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, yapımı köy sakinlerinin katkıları ile tamamlanan caminin kalan eksikleri giderilmesi için cemaatin Siverek belediyesine müracaat etmesi üzerine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı. Kış aylarının yaklaşması ile cami çatısının akmaması ve cemaatin ibadetlerini sağlıklı ve temiz bir ortamda yapması için çatıda mozaik yapma çalışması yaptı. Cami avlusunun ise kilit taşı ile kaplanacağı belirtildi.

Küptepe mahallesinde bulunan camide başlatılan kilit taşı döşemesinin ise sona erdiği bildirildi.

Çalışmaları yerinde incelemek için kırsal alandaki mahalleleri gezen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş gazetecilere yaptığı açıklamada kırsal alanda başlattıkları çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Daha önce kırsal alandaki Eskihan mahallemizde başlattığımız çevre düzenleme ve kilit taşı döşeme çalışmalarımıza diğer mahallelerimizde devam ediyoruz. Öncelikle alt yapı sorunu olmayan ve büyük nüfuslu mahallelerimizin kilit taşı döşemesini yapacağız. Bu kapsamda başlattığımız çalışmalarda Çerçuli, Demirci ve Küptepe mahallelerimizde camilerimizin bulunduğu alanları ele aldık. Mahalle sakini ve cemaatin sağlıklı ve temiz bir ortamda ibadetlerini yapmasını sağlayacağız. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecek.”

Ali ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS