HRÜ Konservatuarına Kavuştu

19 Eylül 2014 15:24

HRÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu açıklamalarında “müzik denilince akla Şanlıurfa gelince müzik öğretmenliği ve konservatuvarın olmaması olmazdı. 
Üniversite bünyesinde 2011 yılında müzik, müzikoloji ve sahne sanatları olarak üç bölümle kurulan Harran üniversitesi devlet konservatuvarı “Geleneksel Çalgılar Programı” ile öğretime başladı.
Müdürlüğünü üniversite öğretim üyelerinden Doç.Dr. O.Ozan Bilen’in yaptığı konservatuvarda Yrd. Doç. Efgan Zeki Saleh ve Yrd. Doç.Dr. Ozan Baldan görev yapmaktalar.
İlk aşamada Ud, Kanun ve Bağlama çalgılarında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Konservatuvar “Geleneksel Çalgılar Programı” sınavına ilk yıl olmasına rağmen on dokuz öğrenci müracaatta bulundu.
Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Konservatuvar Müdürü Doç.Dr Ozan Bilen ”Sayın Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun girişimleri ve yoğun gayretleri ile müziğin beşiği sayılan Şanlıurfa’da konservatuvarın kurulması mutluluk veren bir gelişmedir.
1996 yılından bu yana Şanlıurfa ve yöre müzik yaşantısının niteliğinin artmasında önemli yer tutan Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalımızın varlığı sayesinde “Geleneksel Çalgılar Programı’na can suyu vermek olanağına kavuştuk. Gerekli altyapı ve öğretim elemanı ihtiyacı karşılandıkça çalgılar çeşitlenecek ve yanı sıra “Bestecilik”, “Şeflik”, “Piyano”, “Yaylı Çalgılar”, “Ses Sanatçılığı”, “Müzikoloji” gibi alanlarda yeni programlar açılacaktır. Bize üniversite dışından destek veren Belediyelerimiz, Kültür Bakanlığı Koromuz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu açıklamalarında “müzik denilince akla Şanlıurfa gelince müzik öğretmenliği ve konservatuvarın olmaması olmazdı. Bu bağlamda 2011 yılında gerekli izinleri alarak konservatuarı kurduk gerekli alt yapılarını hazırlayarak bu yıl öğrenci alımına başladık. Sanatçılarımız artık okullu olacak. Bu Şanlıurfa için bir güzellik ve beraberinde önem arz eder. konservatuvarımız başta Şanlıurfa’mıza, bölgemize ülkemize hayırlı olsun.” Dedi.

Haber:İlhami BERK ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS