Karakoyun Kara Ve Kokulu Akıyor

27 Ağustos 2014 00:02

Şanlıurfa’nın dev projesi olarak gösterilen Karakoyun Deresine Fıratın Suyunun bırakılması rötar yapınca tepkiler ardı ardına gelmeye başladı. Derede yeniden pis su akmaya başlayınca vatandaşlar; “Karakoyun deresi... 

Şanlıurfa’nın dev projesi olarak gösterilen Karakoyun Deresine Fıratın Suyunun bırakılması rötar yapınca tepkiler ardı ardına gelmeye başladı. Derede yeniden pis su akmaya başlayınca vatandaşlar; “Karakoyun deresi kara akmaya başladı” şeklinde yorum yaptılar. Kentin çehresini değiştirecek proje olarak nitelendirilen ve geçtiğimiz yıl temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’inde katıldığı Karakoyun projesinin ne zaman bitip faaliyete gireceğini kimse bilmiyor.


SEÇİMDEN SONRA SU VERİLECEKTİ


Dönemin Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Karakoyun deresine seçimler bittikten sonra su verilecek demişti. Başkan Fakıbaba o dönem yaptığı açıklamada; “Tahmin ediyorum ki Mayıs ayında bu proje hayata geçirilecek ve suyu bırakacaklardır. Çünkü bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. Borular döşendi ve çok hızlı bir şekilde direkli havzasına su verilecek. Yaklaşan yerel seçimlerin ardından bir hafta sonra Karakoyun Deresine su verilmesini bekliyorum. 2009’da söz verdikleri halde 3 yıldır İl Özel İdaresi gerekli çalışmayı yaptığını söylüyor. Benim tahminim bu çalışmalar seçimden bir hafta sonra sonuç verir ve Urfalılarda bende hayalimiz olan Karakoyun Deresinden suyun aktığını görebiliriz. Şanlıurfa Belediyesi olarak Direkli’den GAP Arena Stadyumuna kadar geçen bölgede gerekli çalışmaları tamamladık. Halkımız gidip görürse belediyemiz bu noktalarda gerekli çalışmalarını bitirmiştir. Sadece Samsat Meydanı ve Hızmalıda az bir işimiz kaldı. O da bağlantılar yapılacak ve hakikaten herkes özlemi olan projeye kavuşmuş olacak.” Şeklinde açıklama yapmıştı.


“30 YIL ÖNCENİN MANZARASIYLA KARŞILAŞTIK”


Karakoyun deresinden yeniden pis su aktığını altını çizen Hızmalı Mahalle Muhtarı Osman Gerem; “Şimdi malumunuz biliyorsunuz bu Karakoyun deresi başlı başlına bir sorun idi. Her seçim döneminde Karakoyunun üstü kapanacak, ıslah edilecek diye söz verildi.” Dedi. Gerem; “Bir dönem geldi Karakoyunda çalışmalar yapıldı, en azından etrafına betonlar çekildi, dere ıslah edildi, projeler geliştirildi. Şuanda belki 30 sene öncenin manzarasıyla yeniden karşılaştık, Karakoyun deresi kara akmaya başladı, pislikten kokudan insan geçemiyor. Hızmalı köprüden insanlar geçerken burnunu tıkayıp öyle geçiyorlar. Bu çağda şehrimizde böyle bir manzarayla karşılaşmak istemiyoruz. Bütün yetkililere çağrıda bulunuyoruz, çözülmeyecek bir olay değil bir an önce bu Karakoyun sorununa el atsınlar çözsünler. Bu şehrin belediyeleri kimse, sahipleri kimse bir an önce sahipliğini yapsın, bu Karakoyun deresini temizlesinler.” Diye konuştu. Vatandaşlar ise, “Burada kokudan duramıyoruz, şimdi bu belediye reisimizden rica ediyoruz, kendisini de seviyoruz. Buraya geceleri tinerciler geliyor, eğer burayı tinercilere yapmışlarsa bir şey demiyoruz. Burayı ya yapsınlar ya da tinercilere karşı önlem alsınlar, aileler buradan geçemiyor.” Şeklinde konuştular.


Kaynak:Sembol Haber