ÇİNİ VE "GÖK'ÜN MESAJI!"

26 Ağustos 2014 08:23

Gazeteci-Yazar Halil ÇİNİ'nin kaleminden.. 

AKP’de yeni dönem yarın başlayacak.

Yarın AKP’nin yeni Genel Başkanı seçilecek ve dolayısı ile yeni Başbakan’da yarı resmileşmiş olacak.

Bir gün sonra Erdoğan, Çankaya’da görevi devralacak ve hemen ilk iş olarak Davutoğlu’nu Çankaya’ya davet ederek, yeni hükümeti kurma yetkisini verecek.

Davutoğlu’da böylece, ikinci AKP dönemi için ilk olarak yeni bir Kabine belirleyecek ve meclisten güvenoyu alması ile de yola çıkmış olacak.

AKP ile ilgili olarak birçok senaryolar yazılıp çizilmekte.

Yok, AKP bölünecek!

Yok, parçalanacak!

Yok, yeni bir parti kurulacak!

Cek! Cak! Cuk!

AKP içinde neler olmakta, neler yaşanmakta bilinmez fakat dışarıdan bakıldığında AKP’lilerin yeni Genel Başkanlarına hızla sarıldıkları, benimsedikleri görülmekte.

Abdülkerim Gök’ü bilirsiniz.

Urfa AKP Milletvekili.

Akademisyen kimliği ile birlikte gerçekten sosyal bir isim.

Genç, dinamik, çalışkan, yürümekten öte koşmayı seven bir yapıya sahip.

Urfa’da şimdi her yerde, ‘Bakan Çelik, kabine de olmazsa, mutlaka Urfa adına birisi olmalı ve bu isim Gök olmalı’ diye konuşulmakta.

İşte bu vekilin, hafta sonu bana gelen ve inanıyorum ki birçoğunuza gelen bir mesajı vardı.

Gök, mesajında;

‘Gün Birlik olma günüdür. Partimiz, sen ben kavgası olmayacak kadar büyük bir dava partisidir. Yeni Türkiye’nin inşası, milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde partimizin yeni lideri, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve dava arkadaşları ile olacaktır. Selam ve saygılarımla.’

Bu mesajdan da yola çıkacak olduğumuzda Vekil Gök’ün böyle bir beklentisi olduğu açık. Faruk Çelik’in Urfa adına yer almayacağı kabine de Doç. Dr. Abdülkerim Gök neden olmasın?

Başarılı olur mu? Olmaz mı?

Bu tür kısır tartışmalar ve döngüler yerine Urfa adına bizden biri olan Gök’e sahip çıkmalıyız. Gök olmasa da Urfa adına Kabine de mutlaka bir isim yer almalı. Aksi taktirde Davutoğlu, işe Urfalıları üzerek başlamış olacaktır…


Yeniden buluşmak dileği ile..