SÜPER KUPA FENERBAHÇE'NİN

26 Ağustos 2014 01:44

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin mücadelesine sahne olan Süper Kupa finalinde ilk yarıda sarı lacivertli ekibin üstünlüğü dikkat çekti. 

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin mücadelesine sahne olan Süper Kupa finalinde ilk yarıda sarı lacivertli ekibin üstünlüğü dikkat çekti.


Geçen seneki uyumunu koruyan Fenerbahçe topla daha fazla oynayan taraf olurken Galatasaray kazandığı topları etkili kullanamadı. Özellikle ilk yarının son bölümünde üst üste Muslera'nın koruduğu kaleye şutlar gönderen Fenerbahçe bu pozisyonlardan sonuç çıkaramazken ilk yarıda golsüz sona erdi.


İlk yarıda özellikle saha içi ve tribünlerdeki gerginlik göze çarparken, Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu ve Bruno Alves, Galatasaray'dan ise Selçuk İnan sarı kart gördü.


90 DAKİKADA GOL SESİ ÇIKMADI


İkinci yarıda Galatasaray biraz daha toparlanmış görünse de Fenerbahçe dakikalar geçtikçe kontrolü eline almaya başladı. Pozisyonları da yakalayan Fenerbahçe aradığı golü bulamadı. Özellikle son dakikalarda Emenike ve Bekir ile çok net fırsatlar yakalayan Fenerbahçe golü bulamayınca maç uzatmaya gitti.


Uzatmanın ilk devresinde iki tarafta etkili pozisyonlar buldu. Galatasaray biraz daha hareketli görünse de kaptırdığı toplarda kalesinde tehlikeli anlar yaşadı. Fakat uzatmanın ilk yarısında da gol sesi çıkmadı.


KUPA FENERBAHÇE'NİN


Uzatmanın ikinci yarısında ise oyunda tempo biraz daha düşüktü. İki takımda risk almak istemedi ve maç penaltılara gitti.


Penaltılarda Galatasaray'da Burak ve Olcan topu ağlara gönderirken, Selçuk, Yekta ve Melo penaltı atışından yararlanamadı.


Fenerbahçe'de ise Meireles, Kuyt ve Kadlec topu ağlara gönderirken, Caner ve Mehmet Topuz vuruşlardan sonuç alamadı.


Fenerbahçe Süper Kupa'yı müzesine götürdü.