"YAZIK DEĞİLMİ?"

18 Temmuz 2014 08:04

Gazeteci-Yazar Halil ÇİNİ yazdı..."Bu kentin Milletvekillerine, Valisine ve de enerji kurumunun özelleştirme çerçevesinde ihalesini alan DEDAŞ’a soruyorum...?  

Urfa’nın en önemli meselelerinden bir tanesi olan Enerji sorunu sıkıntı olmaya devam ediyor.

Kurum’da en süt perdesinden yükselen açıklamalarda bölge enerji hırsızlığı ile suçlanırken, buna tepki gösteren vatandaşlar ise enerji kuruluşunu tahsilattan öte hiçbir yatırım yapmamak ile suçlamakta.

Son bir aydan bu yana Urfa’da enerji noktasında yaşananlar ortada.

Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, legal olmayan hiçbir eylemi, hiçbir girişimi ve oluşumu asla desteklememekteyim.

Vurmak ile kırmak ile hiçbir yere asla varılamaz. Bu böyle biline. Buna karşın öyle despotvari kurum duruşu ile de var olan sorun da asla çözüme kavuşamaz.

Bir aydan bu yana iddia ederim ki, Urfa’da her bir insanın evindeki, İş yeri veya ofisindeki elektronik eşyalardan en azından birkaç tanesi özellikle yaşanan voltaj düşmesi ve yükselmesi nedeni ile arızalanmıştır.

Peki şimdi ben bu kentin Milletvekillerine, Valisine ve de enerji kurumunun özelleştirme çerçevesinde ihalesini alan DEDAŞ’a soruyorum.

Yaşananlardan hoşnut musunuz?

Mutlu musunuz?

Allah aşkına bu insanlara yazık, günah değil mi?

En küçük bir arızanın bedeli 100 TL.

Birçok arıza var ki bedeli 500 TL’nin de üzerinde olmakta.

Urfa hızla büyümekte.

Göç almaya devam eden bu kentte, Enerjiden Sağlığa, ulaşımdan eğitime ve daha birçok noktadaki ana meselelere ciddi çözümler getirilmeli.

150 kiloluk birisine nasıl ki, L, M veya X gömlek giydirmek güç ve sorun ise Urfa’nın da gelinen noktadaki durumu budur.

Bu kentin tüm noktadaki enerji ana hatları;

BİR: yenilenmeli ve güçlendirilmeli.

İKİ. Trafo sayıları arttırılmalı.

ÜÇ. Mahalle veya sokaklardaki hatlar eşit olarak paylaşılmalı ve trafolarla desteklenmeli.

Bunlar yapılmadığı takdirde, gelecek yıl bu yıl gördüğümüz ve yaşadığımız olayların daha fazlasını görmeye şimdiden hazırlıklı olun. Öyle Ankara’dan, ‘Bölgede hırsızlık yapılıyor’ demekte sorun asla çözümlenemez.

Hırsızlık yapan varsa başına balyoz gibi VUR!

Amma, hırsızlık yapmayıp, ödemelerini zamanında eksiksiz olarak yerine getiren dürüst vatandaşlara da bunları yaşatmak konusundaki yorumu da sizlere bırakıyorum.



Yeniden buluşmak dileği ile…