KENTİN GÖBEĞİNDEKİ FİYASKO!

22 Nisan 2014 14:29

Şanlıurfa’da dönemin Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba tarafından kentin en işlek bölgelerinden biri olan Abide Kavşağına yaptırılan üst geçit kullanılamıyor.  
Üst geçit adeta kullanılamaz durumda. Vatandaşların kullanması için yapılan üst geçit pislikten geçilmezken ne yürüyen merdivenler çalışıyor nede engelli vatandaşların kullanması için yapılan engelli asansörü.

Temizliği ve bakımı yapılmayan üst geçitte ayrıca engelli vatandaşların kullanması için yapılan asansörde çalışmazken rutin bakımları yapılmayan yürüyen merdivenler ise çalışmadığı için vatandaşlar iniş ve çıkışlarda zorlandıklarından üst geçidi kullanamıyorlar.

Konuyla ilgili Urfanatik muhabirine konuşan duyarlı vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek; “ Madem üst geçit yaptınız neden merdivenleri çalışmıyor” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. Bahçelievler’de oturan ve her sabah işe gitmek için üst geçit yerine orta refüjleri kullanan Mustafa Beyaz ise Büyükşehir Belediyesine seslenerek “ Her sabah abide bölgesinden Sırrın bölgesindeki iş yerime gitmek için mecburen bu yolu kullanıyorum. Ancak gelin görün ki ne zaman üst geçiti kullanmak istesem yürüyen merdivenler çalışmıyor ve mecburen akıcı trafiğin arasından karşıya geçmek zorunda kalıyorum. Olası bir trafik kazasında başıma geleceklerin sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir” dedi.

Öte yandan muhabirimizin çekim yaptığı sırada yürüyen merdiveni kullanmak isteyen bir öğrenci merdivenin çalışmadığını görünce asansöre yönlendi ancak asansörde çalışmayınca yine diğer vatandaşlar gibi akıcı trafiğin içinden karşıya geçmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren lise öğrencisi “Her sabah okuluma gitmek için üst geçidi kullanmak istiyorum ama ne yazık ki ne asansör nede yürüyen merdiven çalışmıyor. Haliyle de yürüyerek karşıya geçmek zorunda kalıyorum. Peki, benim yerimde engelli bir kardeşimiz ablamız olsaydı ne yapacaktı. Karşıya nasıl geçecekti yetkililere soruyorum dedi.

Kentin kalbi durumunda ki üst geçit vatandaşlara sıkıntı yaratırken Urfanatik gazetesi olarak haberimizi bu sorunlar ortadan kalkana kadar yapmaya devam edeceğimizin altını çizerek konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığından gelecek açıklamayı sizlerle paylaşacağız. (Gülizar GÜLEBAK)urfanatik.com...urfapress.com