Dişli'nin Adı Bir Okula Verilmeli

21 Nisan 2014 08:57

Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık, “Şanlıurfa Sevdalısı Mustafa Dişli’nin ismi bir okula verilerek, memleket sevgisine örnek insanın ismi yaşatılmalıdır.” dedi. 
Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık, “Şanlıurfa Sevdalısı Mustafa Dişli’nin ismi bir okula verilerek, memleket sevgisine örnek insanın ismi yaşatılmalıdır.” dedi.

Şanlıurfa ile ilgili araştırma ve derlemeleri ile ilgili 20 kitabı bulunan ve aynızamanda “Urfa Sevdalısı Mustafa Dişli”isimli kitabın yazarı olan Abuzer Akbıyık yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınması için özveri ile yıllarca mücadele etmiş, kültür, sanat, edebiyat, folklor, spor alanında sayısız hizmetleri olmuş, Sanatçı, Şair ve Yazar, Şanlıurfa Sevdalısı Mustafa Dişli’nin ismi bir okula verilerek, memleket sevgisine örnek insanın ismi yaşatılmalıdır. “ dedi.

Mustafa Dişli’nin çok yönlü bir insan olduğunu ifade eden Akbıyık; “Mustafa Dişli Kültür, sanat ve siyaset adamıdır, hatip,şair, yazar, ressam, karikatürist, kaynak kişi, aktör, organizatör, terzi, modacı, sporcu, hakem ve yöneticilik onun kimliklerinden birkaçıdır. Şanlıurfalıolup da Mustafa Dişli’yi tanımayan yoktur. Fırat suyunun Haran Ovası’na gelmesi, Şanlıurfa’ya fabrika yapılması, su şebekesi, hidroelektrik santrali kurulması, yol, okul, radyoevi, demiryolu, havaalanı yapılması, Üniversite kurulması gibi Şanlıurfa’nın kalkınması için yaptığı mücadele dillere destandır. Şanlıurfalı ses sanatçılarının şöhrete kavuşması, Mustafa Dişli’nin vizyonu, misyonu, hayalleri, uğraşısı ve çabaları idi. İbrahim Tatlıses ve Mahmut Tuncer başta olmak üzere birçok sanatçının elinden tuttu, şöhrete giden yolda onlara destek oldu. Bu nedenle Mustafa Dişli çok sevilmiş, halkın gönlünde taht kurmuştur. “ dedi.

Mustafa Dişli’nin Urfa için pek çok fedakarlık yaptığını ifade eden Akbıyık açıklamasınaşöyle sürdürdü ”Mustafa Dişli, hayatı boyunca varını, yoğunu, çocuğunu, evinin aşlığını, cebinin harçlığını, sıhhatini, sağlığını, her şeyini “Aney” dediği“Urfası” için veren, bir “Şanlıurfa sevdalısı”ydı. Mustafa Dişli, Urfa’nın “su”sorununu iletmek üzere Ankara’ya gitmek için, gözünü kırpmadan tek geçim kaynağı dikiş makinesini satan bir “Şanlıurfa Delisi”ydi” dedi.

Akbıyık ; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını açma-kapatma ve kurumlara ad verme esaslarını belirlendiği yönetmelik çerçevesinde, tarihimizde ün yapmışkişilerin adları, kültür, eğitim, sanat, spor ve benzeri alanlarda önemli başarılar kazanmış kişilerin adları okullara verilebilmektedir. Mustafa Dişi’de bu meziyetlerin hemen hepsi vardır. Bu nedenle istedim ki Şanlıurfa Sevdalısı Mustafa Dişli’nin ismi bir okula verilerek, ismi yaşatılsın, böylece bizden sonraki nesiller de yüreği Şanlıurfa sevgisi ve hizmet aşkıyla dolu Mustafa Dişli’yi tanısınlar. “Memleket sevdalısıyım” diyenler, memleket sevgisinin ne demek olduğunu Mustafa Dişli’den öğrensinler, Urfa’nın refahı ve kalkınması için hayatı boyunca mücadele eden abide şahsiyet Mustafa Dişli’yi örnek alsınlar ve hiç unutmasınlar. Netice olarak; “Şanlıurfa Sevdalısı Mustafa Dişli ismi bir okula verilmelidir.” teklifimi, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin Küçük, İl Millî Eğitim Komisyonu, Milli Eğitim Müdürü, Belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, basın mensuplarının ve Urfa halkının dikkatine sunuyorum. “ dedi.