DEDAŞ'tan Çok Önemli Kampanya

20 Mart 2014 10:32

DEDAŞ abonelerden gelen "eski borçların faizinin silinmesi" talebi üzerine özelleşme öncesi alacaklarının gecikme zammını silmek için kampanya başlattığı bildirildi. 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) abonelerden gelen "eski borçların faizinin silinmesi" talebi üzerine özelleşme öncesi alacaklarının gecikme zammını silmek için kampanya başlattığı bildirildi.


DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kampanya 21 Mart'ta başlayarak 30 Nisan'a kadar devam edecek. Kampanyadan özelleşmenin gerçekleştiği 30 Haziran 2013'den önce borcu bulunan aboneler yararlanabilecek.


Kampanyanın borçlu aboneler için hediye niteliği taşıdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki özelleşme öncesi döneme ait borcu bulunan DEDAŞ abonelerinden faiz silme kampanyası düzenlenmesine yönelik yoğun talep geldi. Özellikle de kırsal kesimde köy abonelerinden gelen bu talepleri değerlendiren DEDAŞ, özelleşme öncesi döneme ait borcu olanları sevindirecek karar aldı. Aboneler, özelleşme öncesi borcunu ödemeleri halinde, borçlarının üzerine eklenmiş yasal faizlerin tümü silinecek. Borçlu abone, kampanya süresi içerisinde başvurduğu takdirde, sadece borcuna ait ana parayı ödeyecek. Uygulamadan yararlanmak isteyen abonenin, öncelikle borcu olan ana paranın yüzde 25'ini peşin ödemesi gerekir. Abone, geri kalan borcunu ise taksitle ödeyebilecek."