İzmir ŞURKAV'dan Mükemmel Gece

10 Mart 2014 10:21

ŞURKAV İzmir Şubesinden İzmir'de muhteşem gece.Kısa adı ŞURKAV olan ,Şanlıurfa Kültür Sanat Araştırma Vakfı İzmir Şubesi İzmir'de mükemmel bir etkinlik düzenledi.  

ŞURKAV İzmir Şubesinden İzmir'de muhteşem gece.Kısa adı ŞURKAV olan ,Şanlıurfa Kültür Sanat Araştırma Vakfı İzmir Şubesi İzmir'de mükemmel bir etkinlik düzenledi.

İzmir'de Bayraklı Tepekule Kültür Merkezindeki gece dolu dolu geçti.500 konuğun katıldığı Şanlıurfa'yı tanıtma gecesinde Urfa'nın fotoğrafları sergilendi.Daha sonra geceye katılan konuklara Şanlıurfa ve kültürü slaytlar eşiliğinde gösterildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde İzmir Devlet Türk Halk Müziği sanatçılarından oluşan ekip 22 tane Urfa türküsünü seslendirdi.Gecede Urfa'lı sanatçılardan Yusuf Bayrıbey'in uzun havaları konuklara duygulu anlar yaşattı. Geceye ara verildiği anda ise Urfa'lı bir ustanın kendi elleriyle yoğurduğu çiğköfte ve tatlılar yüzlerce konuğa ikram edildi.

Sergilenen fotoğraflardan elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmek üzere değerlendirildi.

Geceye Şanlıurfa'dan ŞURKAV Mütevelli Heyeti Üyesi,eğitimci Adil Saraç,Ali Çizmecioğlu,Recai Çelik ve Şükrü Üzümcü katıldı.İzmir ve Ege Bölgesinden yüzlerce Urfa'lı ve Urfa'lı olmayan vatandaşların yoğun ilgisi vardı.

ŞURKAV İzmir Şube Başkanlığının düzenlediği geceye katılan herkes Urfa kültürüne ve gecenin organizasyonuna hayran kalarak salondan ayrıldı.

ŞURKAV İzmir Şube Başkanı iş adamı İbrahim Ülgen'in yaptığı duygusal konuşma konukları etkiledi.Gecenin sonunda İzmir Şube yönetimi ,Başkan İbrahim Ülgen,Ömer Edip Ocakoğlu,Faruk Yılmazoğlu,Nihat Kılıç,Cenger Alpay,Halil Nadas ve Oktay Savkar sahneye davet edilerek dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konuklar salondan ayrılırken mutlulukları gözlerinden okunuyordu.