"URFA'DA HALKIN ANKETİ.."

03 Ocak 2014 09:11

URFAPRESS yazarı Ali ÇİZMECİOĞLU yazdı...Sokakta,dost,arkadaş meclislerinde,gelen maillerde,gelen yorumlarda,Annelerin,Ablaların kendi aralarındaki muhabbetlerde bile Ak Parti,BDP ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin arasında rakamsal olarak tahminler durma 
URFA'DA HALKIN ANKETİ..

Bir önceki yazımda bu seçim URFA'DA ÇOK FARKLI BİR SEÇİM OLACAK demiştim...

Sokakta,dost,arkadaş meclislerinde,gelen maillerde,gelen yorumlarda,Annelerin,Ablaların kendi aralarındaki muhabbetlerde bile Ak Parti,BDP ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin arasında rakamsal olarak tahminler durmadan bizlere ulaşıyor..

Ben oldum olası siyasi partilerin yaptırdıkları anketlere pek itibar etmem..Hele bu seçimde Urfa'daki hava sonuçlarını partilerin verdiği anket sonuçlarını asla kabul etmem..Çünkü halkla içiçe olduğumuz için en önemli anket bizlere birebir ulaşıyor..

Daha resmi start verileli az bir zaman olmasına rağmen kafaya oynayan 3 parti kafakafaya gidiyor..Urfa'nın Büyükşehir statüsündeki ilk seçim olması...Ak Parti'nin Celalettin Güvenç'i aday göstermesinin verdiği kırgınlık,MHP'nin bu boşluğu İbrahim Özyavuz'un siyastetteki deneyimine yıpranmamış,Urfa'lının sevdiği aday olarak Mustafa Kemal Saraçoğlu ile yola çıkarken,kızgın ve sessiz olan gücü arkasına almaya yetti.Ve buana kadar şahsen benim de ilk önceleri az tahmin ettiğim ilgi,destek bazı sebeplerden dolayı gittikçe artmaya başladı.Urfa İl Teşkilatı ve MHP Genel Merkezi bu ortamda daha çok yüklenebilirse çok şey değişecek...

Urfa Büyükşehir Belediyesi olunca haklı olarak BDP'nin de seçime asılması kaçınılmazdı..Ve İbrahim Ayhan'ın tahliye olmasından sonra adaylarını açıklamaları bekleniyor.


İlk zamanlarda hiç şans tanınmayan MHP'nin bir anda tavana vurmasının altında yatan gerçekler Urfa halkı tarafından anında görüldü..


Eğer Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezden şuana kadar gördüğü maddi manevi desteği arttırarak devam ederse bu şartlarda MHP'nin sivrilmesi sürpriz olmayacaktır.

Ak Parti iktidar gücünü tabiki kullanacaktır..Ama burası Urfa neyin ne olduğunu Kemal Saraçoğlu ve İbrahim Özyavuz'un hatta benim de dediğim gibi bu seçim çok başka bir seçim olacak.

Dedik ya;Süreç 1 Ocak itibariyle başladı..Herkes tamgaz gidiyor..

Bu hava böyle devam ederse 1.Nisan sabahı karşılaşılacak tabloyu bazıları 1.NİSAN ŞAKASI olarak değerlendirecekler,bazıları da bu 1.NİSAN ŞAKASI değil,siyasette halk şakayı kaldırmaz,bunlar gerçeklerdi,der.