Özyavuz'un Urfa'yı Tanıtım Çabası

11 Haziran 2013 11:06

Çekimleri başka bir şehirde yapılacakken film kadrosunda bulunan iş adamı ve oyuncu Ahmet Özyavuz'un isteği üzerine senaryoda yapılan değişiklikle film Urfa'da çekilecek. 
Çekimleri başka bir şehirde yapılacakken film kadrosunda bulunan iş adamı ve oyuncu Ahmet Özyavuz'un isteği üzerine senaryoda yapılan değişiklikle film Urfa'da çekilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ahmet Özyavuz, "film başka bir şehirde çekilecekti. Ancak filmin memleketimde çekilmesi için çok ısrar ettim. Ve yapılan değişikliklerle film burada çekilecek. Altın Yazıt için gerekli belgeleri Valiliğe teslim ettik. Eğer izin çıkarsa filmimiz 30 yıl sonra Urfa'da çekilecek ilk film olacak. Urfa Göbeklitepe ile tarihin başladığı bir nokta burada çekeceğimiz film ile şehrin tanıtımına büyük katkı sunacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yönetmenliğini Adem Uğur’un senaristliğini Yücel Müşteki'nin yapacağı uzun metrajın, aksiyon sahnelerini Burhan Kocataş ve Almanya’dan gelecek olan ‘’WingTsun’’ uzmanı Salman Ataş yapacak . Şanlıurfa’da çekilecek filmin yapımcılığını ise Visual Focus Film yapıyor. Yönetmen, yapımcılar, dövüş uzmanı ve Urfalı İş adamı ve oyuncu Ahmet Özyavuz’dan oluşan bir ekip mekan ve ön hazırlık çalışmaları geçtiğimiz günlerde kente gelmişti. Ekibin Urfa'yı çok beğendiğini ve film için gerçekten iyi bir plato olacağını kaydeden Özyavuz, "bir şehrin kalkınması sadece tarımıyla sanayisi ile olmaz. Bu tür kültürel işlerle de büyük bir tanıtımı yapılabilir. bu sebeple başta Valimiz Celalettin Güvenç olmak üzere hem yetkililerin hem de Urfalıların bu filme destek olmasını istiyoruz. Bu destek bize değil Urfa'nın tanıtımına yapılacak bir destektir" diye konuştu.

Cast çalışmaları devam eden Aksiyon/Drama filmin gerekli izinlerin çıkması halinde çekimlerinin Temmuz ayının ortalarında başlanacağı öğrenildi.

Filmde Türkiye'nin ve Avrupa'nın tanıdığı önemli isimler de oynayacaklar.