TYB'de Çelik'in Şiirleri Konuşuldu

05 Mayıs 2013 03:24

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nde Muharrem Çelik'in şiiri konuşuldu.  

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nde Muharrem Çelik'in şiiri konuşuldu.


Ressam Muharrem Çelik'in ilk şiir kitabı "Çilede açılan çiçek" şair ve yazarların katıldığı bir toplantıda değerlendirildi. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi'nde gerçekleşen toplantıya, şairler Ali Tutluoğlu, Mehmet Akbaş, Eyüp Azlal, Halil Anlı, Uğur Yürüyen, Arif İnan ve şiir yorumcusu Ömer Faruk Gözoğlu katıldı.


Muharrem Çelik'in şiirlerinin duygu yüklü olmasının yanında, kitap tasarımının da ayrı sanat unsurları içerdiğini kaydeden katılımcılar, kitap sayfaları arasında yer alan yazarın kendi eseri tabloların da bulunmasının esere ayrı bir değer kattığını ifade etti. Şairler, Çelik'in, şiirlerinde verdiği mesajların yanında, kelime hazinesi ve kelimelerin şiirlere kattığı duygunun önemli olduğunu söylediler.


Şiirlerinin her birinin kendi başına bir hikayesinin olmasının da, Çelik'in şiirini öne çıkaran başka bir özellik olduğunu değerlendiren şairler, daha önce "Dilara Gönül Bağları" ve "Şanlıurfa Kültüründe Düğün ve Evlilikler" adlı araştırma eserleri yayınlanan Çelik'in


ilk şiir kitabı olan bu eserde de oldukça başarılı olduğunu belirttiler.


Şair ve yazarların eleştirilerini dinleyen Muharrem Çelik ise, çevresindeki değerli dostları, şairler ve yazarların eleştirilerine önem verdiğini belirterek, şiirin sevinçlerinde, hüzünlerinde, sıkıntılı anlarında kendisine arkadaş olduğunu ifade etti. Şiirlerinin bazen gecenin bir vakti, bazen kalabalık bir sınıfın ortasında, bazen doğanın güzellikleri arasında, kimi zaman seyahat ederken, kimi zaman mutluluk anında beyaz kağıtlara döküldüğünü söyledi.


Yakın zamanda şiir kitabı için özel bir tanıtım programı hazırlığı yaptığını belirten Çelik, kitabın ilk çıktığı andan itibaren büyük bir ilgi gördüğünü ve Şanlıurfa dışında başka şehirlerden de gelen taleplerin olduğunu ifade etti. Çelik, bu çalışmanın ortaya çıkmasında destek olan tüm dostlarına,


şair ve yazar arkadaşlarına teşekkür etti.