Mutfak Müzesi "Gezelim Görelim"de

14 Kasım 2012 16:32

Kentin tarihi dokusuna sahip çıkmak amacıyla yıkılmaya yüz tutmuş Hacıbanlar Evi’ni satın alarak “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına öncü oluyor. 

Kentin tarihi dokusuna sahip çıkmak amacıyla yıkılmaya yüz tutmuş Hacıbanlar Evi’ni satın alarak “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi,  mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına öncü oluyor.



     Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekânların başında gelen Geleneksel Mutfak Müzesi, birçok ulusal televizyon kanallarına haber konusu olurken son olarak TRT’de yayınlanan Nuray Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı “Gezelim Görelim” programına konu oldu.



GEZİLİM GÖRELİM’İN KAMERASI URFA’YA ÇEVRİLDİ



    Kadir Yılmaz ve Emren Vardar’ın yönetmenliğini üstlendiği Nuray Yılmaz’ın sunduğu TRT’de yayınlanan Gezelim Görelim programı ekibi Urfa çekimlerini kentin tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra Mutfak Müzesi’nde sürdürdü.



    Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katıldığı program çekimlerinde birbirinden lezzetli yöresel Urfa yemekleri izleyiciye aktarıldı. Urfa Mutfak Müzesi ve mutfak kültürümüz hakkında bilgi veren Fakıbaba, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Urfa mutfağının geniş bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.



ANKARALI BAYANLAR MUTFAK MÜZESİNİ GEZDİ   



   Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin öncülüğünde Altındağ Belediyesi Kadınlar Kültür ve Eğitim Merkezi’nde kurs gören 100’e yakın kursiyer bayan Urfa Mutfak Müzesini gezerek, Urfa yemeklerinden tattılar.



  İlk kez geldikleri Urfa’da karşılaştıkları tarihi ve turistik mekanlar karşısında oldukça etkilendiklerini ifade eden Ankaralı bayanlar düşüncelerini Başkan Fakıbaba ile paylaştılar.



     Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü, insanı ve zenginliğiyle Türkiye'nin en önemli ve büyük kentlerinden biri olduğunu söyledi.