PLANÖR kursuna rekor müracaat

22 Şubat 2012 18:22

Urfa'da kısa bir süre önce açılan planörlük kursuna rekor oranda başvuru oldu. 40 kişilik kursa yaklaşık bin 500 kişi başvurdu. 

Şanlıurfa'da kısa bir süre önce açılan planörlük kursuna rekor oranda başvuru oldu. 40 kişilik kursa yaklaşık bin 500 kişi başvurdu. Başvuruların Şanlıurfalılarla sınırlı kalmadığı birçok çevre ilden öğrencilerin de Şanlıurfa'da eğitim göreceği kaydedildi.

Şanlıurfa Türk Hava Kurumu (THK) yıllardır atıl durumda bekleyen eski havaalanında planörlük kursu açtı. Kısa bir süre içinde çok sayıda başvuru oldu. Başvurunun hızla artması üzerine kurum, gruplara ayırdı. Şu anda 40 kişi eğitim görüyor. THK Şanlıurfa yetilileri, vatandaşın uçma merakı olduğunu kaydetti.

Planörlük eğitmeni Hayriye Açak, Şanlıurfa'nın iklim koşulları itibari ile planörlük için uygun bir mekan olduğunu ifade etti. Son olarak 90'lı yılların başında planörlük şampiyonası hazırlıklarını aynı pistte yaptıklarını hatırlatan Açak, kurstan iyi verim alındığını dile getirdi.

THK Şanlıurfa Şubesi Başkanı Murat Akaltun, Şanlıurfa'da ve Güneydoğu'da yaşayan gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için burada bulunduklarını aktardı. Verilen kursun ücretsiz olduğunu anımsatan Akaltun, bu nedenle rekor oranda başvurunun yapıldığını söyledi. Akaltun, kursların kaynaştırmaya da vesile olduğunu ifade etti. Planörlük eğitimini pilotluğun ilk adımı olarak değerlendiren Akaltun, "Planörlük havacılıkla tanışmanın ilk adımıdır. Ondan sonra motorlu planör ve uçak gelir." dedi.

Bölge illerdeki kursiyerlere de Şanlıurfa'da eğitim verileceğini anlatan Akaltun, "Bu kurslarımız hızla devam edecek. Şanlıurfalıların kursu bitince ayın 27'sinde Gaziantep'teki grup, ardından Diyarbakır'daki grup gelip burada eğitim görecek. Malatya ve Adıyamanlılarla devam edecek. İnsanlar artık geleceğin havacılıkta olduğunu düşünüyor." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa BÖLGENİN HAVA ÜSSÜ OLACAK

Başkan Akaltun, havacılık alanında Şanlıurfa'da ciddi bir alt yapı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Atıl durumda bekleyen eski havaalanını değerlendirmek istediklerini dile getiren Murat Akaltun, "Burayı işlevselleştirmek adına, hareketlendirmek ve havacılık kültürünün gelişmesi adına havacılık eğitim merkezi yapmak istiyoruz. Burayı aynı zamanda uçak bakım merkezi yapmak istiyoruz. Burada uçuş okulu yaptırmayı planlıyoruz. Burada havacılık okulu ve yüksek okul yaptırmayı planlıyoruz." diye sözlerini tamamladı.