Fakıbaba'nın Annesi toprağa verildi

15 Şubat 2012 15:58

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın vefat eden annesi Rızkiye Fakıbaba, bugün Birecik’te toprağa verildi. 

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dün vefat eden annesi Rızkiye Fakıbaba, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından Birecik’te toprağa verildi.


     95 yaşında olan ve uzun süreden bu yana hastanede tedavi gören Rızkiye Fakıbaba’nın vefatı, başta Fakıbaba ailesi olmak üzere Şanlıurfalıları yasa boğdu.


    Acı gününde Başkan Fakıbaba’yı yalnız bırakmayan mesai arkadaşları, dostları ve aile yakınları cenaze töreni için Birecik İlçesi’ne akın etti.


     Anne Rızkiye Fakıbaba’nın cenazesi sabah saatlerinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgundan alınarak Şanlıurfa Belediyesi’ne ait cenaze nakil arabasıyla Birecik İlçesi’ne getirildi. Belediye Başkanı Fakıbaba, cenaze töreninin yapılacağı ilçeye makam aracı yerine cenaze aracıyla geldi. Cami avlusunda başsağlığı dileklerini kabul eden Fakıbaba’nın oldukça üzüntülü olduğu gözlendi.  


     Merkez Ulu Camii’nde kılınan öğlen namazının ardından toprağa verilen Anne Fakıbaba’nın uzun süreden bu yana rahatsız olduğu ve hastanede tedavi gördüğü bildirildi. 


     Birecik’te düzenlenen cenaze törenine, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, yüzlerce işadamı, STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.


    Birecik’te Merkez Ulu Camii’nde kılınan öğlen namazına müteakiben Karşıyaka Asri Aile Mezarlığına defnedilen Rızkiye Fakıbaba’nın taziyesi Birecik İlçesi’nde, İlçe Stadyumu bitişinde yapılmaya başlandı.


    Başkan Fakıbaba’nın babası Ali Fakıbaba ise 12 Nisan 2010 tarihinde vefat etmişti.


URFAPRESS