Akçakale'de ESAD sesleri!

05 Şubat 2012 02:36

Akçakale sınır kapısında toplanan esnaf ve vatandaşlar Suriye kapısının açılması için iki ülkenin yetkililerinin devreye girerek kapıların açılmasını istediklerini belirttiler. 

"KAPIYI AÇ ESAT"...


 


 Suriye yönetiminin Şanlıurfa sınırındaki Tellebiyat Sınır Kapısını kapatması üzerine Türkiye'de bu ülkeye ulaşımın sağlandığı Akçakale Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. Karşılıklı olarak kapıların kapatıldığı Akçakale sınırında alınan bu karar Türk ve Suriyeli vatandaşları çileden çıkardı.     Akçakale sınır kapısında toplanan esnaf ve vatandaşlar Suriye kapısının açılması için iki ülkenin yetkililerinin devreye girerek kapıların açılmasını istediklerini belirttiler. Miting alanında konuşma yapan Akçakale esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Başkanı Mehmet Kartal yaklaşık bir aydan buyana kapılar kapandı, ilçedeki vatandaşlar ve esnaf kesimi zor durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu esnafımızın mağduriyetini kim karşılayacak, Suriye nin tek taraflı olarak kapıyı kapatması hem bizlere ve hem kendi vatandaşlarına yapmış olduğu eziyettir. bir an evvel bu iki kapısında açılmasını istiyoruz dedi.


  Miting alanında Suriye devlet başkanı basar Esat ile Türk bayraklarını taşıyan şoförler ve esnaflar bayraklarla birlikte ilçede araçları ile tur attılar miting alanını sessiz bir şekilde bitiren esnaflar çok zor durumdayız aldığımız araçlar elimizde kaldı borçlular günü geldiğinde bizleri mağdur edecekler mağdur olan esnaf ve şoförlere devletimizin sahip çıkması gerektiğini söylediler.


COŞKUN ATAN


AKÇAKALE-URFAPRESS.COM